Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2008



Φίλοι γόνεις και νεαροί σκακιστές του συλλόγου μας,


Αυτό το Σάββατο 7 Ιουνίου 11:00-14:00 ολοκληρώνεται ο κύκλος των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων της Σκακιστικής Άνοιξης ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών. Πιστεύουμε ότι η δεύτερη χρονιά ζωής του συλλόγου μας ήταν και αυτή δημιουργική και επιτυχημένη καθώς:

-Η πρώτη ομάδα μας καθιερώνεται στις ισχυρότερες ομάδες της Αττικής με τις αγωνιστικές της επιτυχίες. (Προβιβάστηκε στην Γ' Εθνική κατηγορία σημειώνοντας μόνο νίκες στο πρωτάθλημα, αναδείχθηκε τρίτη στο Κύπελλο Αττικής(από 68 ομάδες) ενώ κατέκτησε την δεύτερη θέση στην Αττική στο πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού-Rapid από 26 ομάδες)

-Η ομάδα έδωσε περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά να αγωνιστούν σε επίσημους αγώνες συμμετέχοντας στο Κύπελλο Παμπαίδων(4μελής σύθεση Με παιδιά έως 12 ετών , 22η θέση από 70 ομάδες) ενώ για πρώτη φορά συμμετείχε στο Μικτό Νεανικό Πρωτάθλημα Αττικής(4 αγόρια 2κορίτσια , 16η θέση) ενώ φιλοξένησε το Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα της Βορειοανατολικής Αττικής. (Οκτώβριος 2007).

Στο διάστημα που δεν υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα (Μάρτιος-Μάιος 2008) διοργάνωσε εσωτερικούς αγώνες για να προετοιμάσει όλα τα παιδιά στο κλίμα των επίσημων αγώνων. Οι αγώνες αυτοί έγιναν παράλληλα με τους αγώνες της ανδρικής ομάδας και έτσι οι νεαροί σκακιστές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους ισχυρότερους σκακιστές της ομάδας μας.

Επίσης είχαμε μεγαλύτερη συμμετοχή και τις πρώτες αγωνιστικές επιτυχίες των μαθητών μας στα Σχολικά Πρωταθλήματα. Πιο συγκεκριμένα ο Φραγκίσκος Τσίρος(Γ' Δημοτικού) αναδείχτηκε 2ος στην Αττική και 6ος στην Ελλάδα ενώ η Έλλη Βαλή (Α'Γυμνασίου) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Σχολικούς Αγώνες της Βόρειας Αττικής (Νέα Ιωνία)

-Η συνεργασία του συλλόγου με τους προπονητές Γίαννη Παντελίδη και Φραγκίσκο Σιγάλα κρίνεται επιτυχημένη καθώς τα τμήματα του Σαββάτου και της Τετάρτης ήταν αποδοτικά και σε καλό κλίμα.


Ο νέος κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου ενώ οι σκακιστές του συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στα διασυλλογικά πρωταθλήματα στα οποία θα συμμετέχει η Σκακιστική Άνοιξη (με πρώτο το Πρωτάθλημα Παίδων -Έναρξη από Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου) όσο και στους εσωτερικούς αγώνες που θα διοργανώσει ο σύλλογος.


Με την ευκαιρία αυτή δίνουμε ορισμένες κατευθύνσεις στους σκακιστές της "Σκακιστικής Άνοιξης" για να ασχοληθούν εποικοδομητικά τους καλοκαιρινούς μήνες με το αγαπημένο τους άθλημα...



1) Σε κάθε ευκαιρία προσπαθείτε να βρείτε αντιπάλους για να παίξετε σκάκι!
(Με τα αδέρφια σας , με γονείς , με φίλους στις διακοπές ή την κατασκήνωση κ.λ.π.) Καλό είναι να γράφετε τις παρτίδες σας στο τετράδιό σας.

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε αντίπαλο μπορείτε να παίξετε με ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή με ένα από τα παρακάτω προγράμματα που μπορείτε να "κατεβάσετε" δωρεάν από το ίντερνετ.


1) Shaagchess
Το πρόγραμμα αυτό σώζει αυτόματα τις παρτίδες που παίζονται σε ένα αρχείο word και έτσι μπορείτε να το τυπώσετε και να φέρετε τις παρτίδες που έχετε παίξει στο σύλλογο για ανάλυση.

2) ChessMafia

3) Dasher (Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την εφαρμογή)

Επιλέγετε "Play vs computer" Και ξεκινήστε από τον αντίπαλο με την χαμηλότερη αξιολόγηση (Scotty 1000) , με αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας (π.χ. 60λεπτά).

4) Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με εντυπωσιακά γραφικά είναι και το War Chess.


ΠΡΟΣΟΧΗ!: Ο υπολογιστής συνήθως θα παίζει πάρα πολύ γρήγορα , εσύ όμως χρειάζεται να σκέφτεσαι αρκετά σε κάθε κίνηση και να είσαι πολύ προσεκτικός για να κερδίσεις.


Μπορείτε επίσης να παίξετε παρτίδες με άλλους σκακιστές από όλο τον κόσμο στο ιντερνετ!

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να ξεκινήσετε μία παρτίδα(δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα) είναι στο site www.instantchess.com




2) Πάρτε μαζί σας στις διακοπές ένα βιβλίο σκακιού!

Μερικές καλές επιλογές για σκακιστικά βιβλία (Από 12 ετών και πάνω)

- ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ Ρ.Ρέτι

- ΤΟ ΣΚΑΚΙ Ι Τ.Σιαπέρας
- ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ Η.Κουρκουνάκης
- Οι 60 αξέχαστες παρτίδες μου Ρ.Φίσερ

Τα συγκεκριμένα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε στην Κάισσα (Κονδύλη 7, Μαρούσι κοντά στο σταθμό του τρένου.) και στα καλά βιβλιοπωλεία (Οι εκδόσεις Κέδρος έχουν επίσης πλούσιο σκακιστικό υλικό).

3) Προσπαθήστε τις ασκήσεις που έχετε από τον προπονητή σας!

Ευχόμαστε καλό Καλοκαίρι και επιτυχίες στους σκακιστές μας οι οποίοι θα αγωνιστούν στα καλοκαιρινά τουρνουά.

------------------------------------------------------------------------------------------------


Και το καλοκαίρι μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!


Ηλ. Επικοινωνία: anoixichess@gmail.com
Τηλέφωνο: 6932321997 ( Κων/νος Σκαπέρδας)
Τηλ/FAX: 2295023024




Δεν υπάρχουν σχόλια: