Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Σκακιστική Ολυμπιάδα. Μετά τον 2ο γύρο

Με μία νίκη και μία ισοπαλία ξεκίνησαν οι αντιπροσωπευτικές μας ομάδες στην Ολυμπιάδα της Δρέσδης. Οι άνδρες (Παπαιωάννου , Κοτρωνιάς , Μπανίκας , Χαλκιάς , Μαστροβασίλης Δ.) επίκράτησαν άνετα του Μεξικού 4-0 ενώ πήραν σημαντική ισοπαλία στο 2ο γύρο από τις ΗΠΑ (Kamsky ,Nakamura, Onischuk , Akobian , no10 με βάση τα Έλο) χάρη στη νίκη του Δ.Μαστροβασίλη επί του Akobian στην 4η σκακιέρα.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε (16:00) τη Γαλλία(No 7), σε μία ακόμη δύσκολη αναμέτρηση:

1η: Bacrot(2705) - Παπαϊωάννου
2η: Κοτρωνιάς - Vachier-Lagrave(2714)
3η: Fressinet(2676) - Μπανίκας
4η: Μαστροβασίλης Δ. - Tkachiev(2664)

H ομάδα των γυναικών (Dembo ,Mπότσαρη ,Μακροπούλου , Φαχιρίδου , Στείρη) θα συνεχίσει τις μονομαχίες με ασιατικές ομάδες καθώς μετά τη Μογγολία(2-2) και τις Φιλιπίνες(νίκη 3-1) θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ινδονησία.

Από το 2ο γύρο και την αναμέτρηση Ουκρανίας-Σερβίας (2.5-1.5) η ακόλουθη παρτίδα. Ο Solak αιφνιδίασε τον Karjakin με μία πολύ επικίνδυνη θυσία κομματιού στη Najdorf με 6Αγ4. Ο νεαρός Ουκρανός αντέδρασε άσχημα και βρέθηκε σε δύσκολη θέση από νωρίς. Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες του Λευκού η παρτίδα οδηγήθηκε σε ένα ισόπαλο φινάλε. Τελικά όμως , ένα τραγικό λάθος του Karjakin στην 95η κίνηση έδωσε τη νίκη στα Λευκά.


Play chess online!

Δεν υπάρχουν σχόλια: