Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ 2009

Τις πρώτες σημαντικές διακρίσεις των νεαρών σκακιστών της ομάδας μας είχαμε φέτος σε Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής , τα οποία διοργάνωσε για άλλη μία φορά με μεγάλη επιτυχία ο Φυσιολάτρης Νίκαιας. Πιο συγκεκριμένα , η Δανάη Κοκόση στην κατηγορία μέχρι 14 ετών στα κορίτσια ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με 6/7 και κατετάγη τελικά τρίτη ενώ ο Άγγελος Βακάλης στην κατηγορία κάτω των 12 ετών ισοβάθμησε στην 2η θέση με 5.5/7 καταλαβμάνοντας μετά την άρση της ισοβαθμίας την 6η θέση.

(Η Δανάη Κοκόση παραλαμβάνει το κύπελλο για την τρίτη θέση στην κατηγορία της)

Ο Άγγελος Βακάλης κατά τις απονομές στην κατηγορία κάτω των 12 ετών.

Στο τέλος της διοργάνωσης έγιναν οι απονομές των πρωταθλημάτων της ΕΣΣΝΑ για το 2008. Οι Κωστής Σκαπέρδας και Άγγελος Βακάλης παρέλαβαν για την ομάδα μας το κύπελλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' Τοπικής Κατηγοίας. Αυτό είναι το πέμπτο τρόπαιο στη δίχρονη αγωνιστική ιστορία του συλλόγου μας.


Ακολουθεί η όμορφη παρτίδα Κοκόση-Φραγκου από τον 5ο γύρο του πρωταθλήματος Κ14.



Play chess online!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με την ευκαιρία του πρωταθλήματος των κοριτσιών <14 θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις για τα κριτήρια ισοβαθμίας. Οι Φράγκου,Κοκόση και Ασβεστοπούλου ισοβάθμησαν με 6/7 πετυχαίνοντας μεταξύ τους από μία νίκη και μία ήττα και κερδίζοντας τις υπόλοιπες παρτίδες τους.

Το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας ήταν τα μεταξύ τους αποτελέσματα και δεύτερο η αριθμητική πρόοδος. Με δεδομένο ότι οι συμμετοχές ήταν μόλις 18 και οι γύροι 7, και οι πρώτες παίξανε με όλες τις άλλες τις πρώτης πεντάδας ουσιαστικά δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η Δανάη πού έχασε στον τρίτο γύρο ή η Ασβεστοπούλου πού έχασε στον 4ο είχαν πιό εύκολη κλήρωση από την Φράγκου που ηττήθηκε στον 5ο γύρο.

Επομένως θεωρώ ότι πιό αντικειμενικό κριτήριο το οποίο θα έπρεπε να προηγείται θα ήταν το SB.

Φυσικά όταν οι συμμετοχές γίνονται όλο και περισσότερες , τόσο πιό αξιόπιστο γίνεται το κριτήριο της βαθμολογικής προόδου , αν και πάλι έχει σοβαρές αδυναμίες , π.χ. καταδικάζει κάποιον με κακό ξεκίνημα , ή π.χ. αν υπάρξει κάποιο λάθος στην αρχική κατάταξη και τεθούν νωρίς δύο ισχυροί αντίπαλοι.