Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Eγκαταλείπει το σκάκι ο Ivanchuk?

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τον αποκλεισμό-σοκ από το Φιλιπινέζο Wesley So , o Ivanchuk δήλωσε κατηγορηματικά την αποχώρησή του από το αγωνιστικό σκάκι σε συνέντευξή του στο επίσημο site των αγώνων

http://www.ugra-chess.ru/eng/interv_10.htm

Αποσπάσματα από τη συνέντευξή του:

"Θεωρώ ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψω τώρα το επαγγελματικό σκάκι. Το σκάκι θα αποτελεί για μένα πλέον ένα χόμπυ. Όσο για τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, ναι , θααγωνιστώ σε όλα τα τουρνουά όπου πρέπει. Ίσως να συμμετέχω και σε ένα τουρνουά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πρέπει να κερδίσω ΚΑΤΙ! Και αυτό θα είναι το τέλος. Τέλος στα σοβαρά σχέδια και τους επαγγελματικούς στόχους..."
"Είμαι βέβαιος , ότι από δω και πέρα θα πρέπει να ξεχάσω οποιουσδήποτε σοβαρούς στόχους στο σκάκι. Θα ξεκινήσω νέα ζωή με νέους στόχους. Το σκάκι... θα γίνω πλέον απλά ένας φίλος του σκακιού. Θα παρακολουθώ σκακι , θα παρακολουθώ τις παρτίδες των πρώην συναδέλφων μου..."

Οι φίλοι του σκακιού ελπίζουμε ότι αυτή ήταν μία δήλωση απογοήτευσης και ο μεγάλος Chucky θα ανακαλέσει και θα συνεχίσει την προσφορά του στο σκάκι.

Η παρτίδα που κόστισε τον αποκλεισμό του μεγάλου Ουκρανού σκακιστή είναι η παρακάτω:



Η παραπάνω δήλωση του Ivanchuk επισκίασε τις επίσης μεγάλες εκπλήξεις-αποκλεισμούς των Morozevich (από Lasnicka και μάλιστα με 2-0) και Radjabov (από τον Sakaev) των οποίων το παιχνίδι ήταν,όπως θα διαπιστώσετε, επίσης επιεικώς απαράδεκτο....





Σε δύσκολη θέση βρέθηκε και ο Svidler από τον Nyback(2628) καθώς ηττήθηκε σε μία όμορφη παρτίδα από τον Φινλανδό ,σε αντίθεση όμως με τους προαναφερόμενους , κέρδισε την δεύτερη παρτίδα και τελικά επικράτησε εύκολα στα ράπιντ.

Tα ζευγάρια που ξεχωρίζουν σε δυναμικότητα στον 3ο γύρο: Gelfand-Polgar , Bacrot - Wang Yue ,Mamedyarov - Wang Hao (έχουν και οι δύο 4/4 νίκες!)

, στις αναμετρήσεις Li Chao - Gashimov , Kamsky - So , Bologan - Lasnicka και Vachier-Lagrave - Yu,Yangyi τα λογικά φαβορί δεν θα πρέπει να υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους που έκαναν ήδη τις εκπλήξεις στους προηγούμενους γύρους.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις έχουμε Svidler - Naiditsch , Navara - Karjakin ,Caruana - Alekseev Sakaev-Vitiugov , Ponomariov - Motylev ,Jobava-Grischuk
Jakovenko-Areschenko , Eljanov-Malakhov ,Tomashevsky- Shirov.

Δεν υπάρχουν σχόλια: