Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Σεμινάριο Προπονητών της FIDE στη Νέα Ιωνία

Με μεγάλη επιτυχία  oλοκληρώθηκε το Σεμινάριο Προπονητών της FIDE (FIDE Trainers' Seminar for FIDE Trainer Titles) το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αττική (και μόλις δεύτερη στην Ελλάδα) από 10 έως 15 Ιανουαρίου 2011. 

Σκοπός του η επιμόρφωση και πιστοποίηση προπονητών και δασκάλων του σκακιού σε διεθνές επίπεδο. Το Σεμινάριο αυτό της FIDE για απονομή τίτλων προπονητών είναι εγκεκριμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονία Σκακιού (FIDE) και την επιτροπή προπονητών της FIDE (TRG).

Συνδιοργανωτές του σεμιναρίου αυτού ήταν η FIDE , η Eπιτροπή Προπονητών της FIDE (TRG), η Ελληνική  Σκακιστική Ομοσπονδία (E.Σ.Ο) , ο Δήμος Νέας Ιωνίας , η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής και η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 48 συμμετέχοντες (αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ!) στο οποίο ο FIDE Senior Trainer (FST) & GM Adrian Mikhalchishin(16ώρες) και ο FST & GM Στράτος Γρίβας (16ώρες) εκπλήρωσαν το απαιτούμενο πρόγραμμα 32 ωρών ως λέκτορες. Να σημειωθεί ότι για το σεμινάριο το κόστος  συμμετοχής ήταν το ελάχιστο δυνατό καθώς κατ έξαίρεση δεν υπήρξε η συνήθης οικονομική επιβάρυνση στον διοργανωτή (Ε.Σ.Ο./Ε.Σ.Σ.Ν.Α) από τη FIDE.

Συνολικά στο σεμινάριο απονεμήθηκαν 6 νέοι τίτλοι FIDE Trainers (FT) , 15 τίτλοι FIDE Instructors (FI) , 15 τίτλοι National Instructors (NI) και 10 τίτλοι Developmental Instructors (DI) , ενώ δύο δεν βελτίωσαν τον τίτλο τον οποίο κατείχαν.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή στο σεμινάριο και των μελών-σκακιστών της Σκακιστικής Άνοιξης , καθώς αποκομίσαμε πολύτιμες  γνώσεις και εμπειρίες.

Οι τίτλοι που απομενήθηκαν στους σκακιστές μας είναι οι ακόλουθοι:


- Aνάγνου Κώστας -      FIDE Instructor
- Γκορίτσας Χρήστος - FIDE Instructor
- Παντελίδης Γιάννης - FIDE Instructor
- Σκαπέρδας Κωστής - FIDE Trainer

Επίσης ο 23χρονος Κώστας Γκαντής , ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με την ομάδα μας , ήταν ο νεότερος από τους συμμετέχοντες και απέκτησε τον τίτλο National Instructor.


Σημαντικές συμμετοχές στο Σεμινάριο Προπονητών ήταν -μεταξύ άλλων- του πάντα ακμαίου Αχιλλέα Μητσάκου (ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση καθώς δε δίστασε να "κάτσει στα θρανίά") ,της Πρωταθλήτριας Ελλάδος και μέλους της Εθνικής Ομάδος γυναικών Μαρίνας Μακροπούλου , του αρχηγού των Εθνικών μας Ομάδων Μιχάλη Καλοσκάμπη , και ακόμη από την διοικηση της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. του Αντιπροέδρου Νίκου Χατόγλου και του Κώστα Κοκόλια.


Δείτε το Δελτίο Τύπου στα Αγγλικά και τους τίτλους στους συμμετέχοντες
Δείτε Φωτογραφίες από το Σεμινάριο Προπονητών

Δεν υπάρχουν σχόλια: