Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Νίκη και με την Ηλιούπολη!

Συνέχισε το νικηφόρο της σερί την Κυριακή η Σκακιστική Άνοιξη καθώς επικράτησε καθαρά του ΣΟ Ηλιούπολης με σκορ 4.5-1.5 και χωρίς να ηττηθεί σε καμία σκακιέρα. Τις νίκες πέτυχαν οι Βαγγέλης Κωστόπουλος (επί του Φέστα Γεώργιου) , Κωστής Σκαπέρδας(επί του Αγγελόπουλου)  και Παναγιώτης Ζέππος(επί του Φέστα Αριστοτέλη) , ισοπαλίες σημείωσαν οι Χρήστος Γκορίτσας με τον Γκόγκολη , Γιώργος Τσίχλης με τον Ιγνατιάδη  και Γιάννης Παντελίδης με τον Κουτουκίδη.   Έτσι , ένα γύρο πριν το τέλος η ομάδα μας βρίσκεται μόνη στην πρώτη θέση με 10βαθμούς με μόνη ομάδα να την καταδιώκει αυτή του ΣΜΑΟ Καισαριανής που έχει ένα βαθμό λιγότερο. 


Την ομάδα αυτή θα αντιμετωπίσουμε στο Παγκράτι (Ζηνοδότου 22) την Κυριακή 18/12 με στόχο μία ακόμα νίκη. Πάντως και η ισοπαλία αρκεί στην ομάδα μας για την πρώτη θέση του Κυπέλλου ενώ σε περίπτωση ήττας θα τερματίσουμε δεύτεροι καθώς ο πιθανός νικητής της συνάντησης ΣΟ Ηλιούπολης-ΣΟ Χαλανδρίου (έχουν και οι δύο 8 βαθμούς) υστερεί στην ισοβαθμία με εμάς (έχουμε κερδίσει και τις δύο ομάδες).

Έτσι παρότι η ομάδα ξεκίνησε με απουσίες  (κενή σκακιέρα στον πρώτο και δεύτερο γύρο) κατάφερε να συσπειρωθεί και να εξασφαλίσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Τέλος να σημειώσουμε στα στατιστικά αξιοσημείωτα της ομάδας ότι επτά από τους σκακιστές που έχουν αγωνιστεί μέχρι τώρα δεν έχουν υποστεί ούτε μία ήττα! (Σκαπέρδας 4.5/5 ,Γκορίτσας 4/5 ,Κωστόπουλος 3.5/4 , Μανωλαράκη 2.5/3 ,Παντελίδης 2/3 ,Τσίχλης 1/2 , Ζέππος 1/1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: