Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ελευσίνα - Άνοιξη 5-5

Δύσκολη αγωνιστική ημέρα η σημερινή για τη Σκακιστική Άνοιξη καθώς η ομάδα  είχε πάρα πολλές απουσίες, κυρίως λόγω ασθένειας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας να αγωνιστούμε με μόνο 4παίκτες , παρόλα αυτά σημειώσαμε δύο νίκες (Χρήστος Κοκκινογένης ,Γιώργος Χριστόπουλος) μία ισοπαλία (Χριστίνα Χριστοπούλου) ενώ ηττήθηκε ο Γιώργος Χουχουλής. Έτσι ηττηθήκαμε με 3.5-1.5 στο Κορωπί από την τοπική ομάδα.

Αντίθετο δρομολόγιο είχε η ομάδα του Πρωταθλήματος , που αγωνίστηκε με τον ΣΜΣ Ελευσίνας. Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική η ομάδα πέτυχε μεγάλο σκορ στις γενικές σκακιέρες (νίκησαν ο Χρήστος Γκορίτσας το Γαζή , ο Κωστής Σκαπέρδας τον Τεπελένη και ο Γιώργος Τσίχλης τον Σβερκούνο) ενώ νίκη πέτυχε και η Έλλη Βαλή στη σκακιέρα της νεάνιδας. Η Λένα Πετροπούλου έπαιξε τον πρώτο φετινό της αγώνα με την ομάδα , ο Σπύρος Σιδέρης ηττήθηκε από τον Κουσκούτη , ενώ χάσαμε και τις εφηβικές σκακιέρες ( ο Φίλιππος Κορνιώτης από το Ράγιο και ο Γεράσιμος Χατζούδης από το Λίτσα). Η Υβόννη Μανωλαράκη έφερε ισοπαλία με την Αγγελάκη ενώ ισόπαλη ήρθε η παρτίδα Σούκος-Κωστόπουλος που διαμόρφωσε και το τελικό σκορ 5-5 , αποτέλεσμα που  μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην τελική φάση.

Στα άλλα παιχνίδια ,το Κορωπί επικράτησε 5.5-4.5 του Παπάγου , νίκησε και η Καλλιθέα την Ηλιούπολη με 6.5-3.5 ενώ  ισόπαλες 5-5 ήρθαν Αιγάλεω και Ζήνων Γλυφάδας - ρεπό είχε ο Πανελλήνιος. Έτσι η βαθμολογία μετά τον 6ο γύρο έχει ως εξής

1. ΣΑΣ Κορωπίου 10β (6αγ)
2. Σκακιστική Άνοιξη 9β (6αγ)
3. ΣΟ Καλλιθέας 8β
---------------------------------
4 Πανελλήνιος 4β
5  Αιγάλεω 4β
6 ΣΜΣ Ελευσίνας 4β
7 Ζήνων Γλυφάδας 4β (6αγ)
8. ΑΣ Παπάγου 3β
--------------------------------
9. ΣΟ Ηλιούπολης 2β

Αν και οι τρεις πρώτες ομάδες έχουν σημαντική βαθμολογική  διαφορά , "μαθηματικά" καμία ομάδα ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει 100% την θέση της στην τριάδα.  Η ομάδα μας θα αγωνιστεί ξανά σε τρεις εβδομάδες (μεσολαβεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ενώ στον 7ο γύρο έχουμε ρεπό).Εξασφαλίζει τη θέση της στην τριάδα αν κερδίσει άλλους δύο βαθμούς στους δύο αγώνες που της απομένουν. Με δύο νίκες στους δύο επόμενους αγώνες  θα τερματίσει τουλάχιστον στην 2η θέση.

Τα ζευγάρια του επόμενου γύρου (4 Μαρτίου) είναι ΑΟ Ζήνων - Ελευσίνα , Ηλιούπολη-Αιγάλεω , Παπάγου-Καλλιθέα και Πανελλήνιος-Κορωπί.







Δεν υπάρχουν σχόλια: