Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ήττες από Καλλιθέα και Κότινο - Πρωταθλήματα Κατηγοριών ΕΣΣΝΑ

Η Σκακιστική Άνοιξη δεν κατάφερε να συνεχίσει την νικηφόρα πορεία της στον ΠΟ Α' Εθνικής , σε ένα εκ προοιμίου πολύ δύσκολο αγώνα. Ηττήθηκε από την Καλλιθέα με το ευρύ 7.5-2.5. Τίποτε δεν προοιώνιζε μια τέτοια διαφορά καθώς μετά το τρίωρο το ματς φαινόταν να είναι περίπου ισορροπημένο. Στις πρώτες σκακιέρες η ομάδα μας έκανε επιμέρους σκορ 2.5-1.5 (Γρίβας-Ντεμπο , Γκοριτσας-Γκεσος και Σ.Κοφίδης-Σιγάλας ισοπαλίες και ο Βαγγέλης Κωστόπουλος είχε από νωρίς πύργο παραπάνω με τον Πούλο και τελικά νίκησε). Σε ένα όμως μικρό χρονικό διάστημα ήρθαν σοβαρές αβλεψίες των παικτών μας με αποτέλεσμα να χαθούν δύο κερδισμένες θέσεις και μία σαφώς προτιμότερη. Έτσι το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις καθώς τελικά ηττηθήκαμε σε όλες τις "ειδικές" σκακιέρες. (0-6).

Και στα υπόλοιπα ματς μιλησαν οι  "εδρες" , το Aιγάλεω έκανε την πρώτη του νίκη κερδίζοντας με 7-3 την Ελευσίνα (Λογοθέτης-Σπυρακόπουλος 1-0) , επικράτησε 6-4 το Κορωπί του Ζήνωνα Γλυφάδας ενώ οριακή νίκη με 5.5-4.5 πήρε και ο Πανελλήνιος επί της Ηλιούπολης.

Η ομάδα μας παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ( η Καλλιθέα έχει δύο βαθμούς λιγότερους αλλά και ένα αγώνα λιγότερο ενώ είναι και η μόνη ομάδα που παραμένει αήττητη) Αναλυτικά η βαθμολογία μετά απο 4 γύρους:

1. Σκακιστική Άνοιξη 6β
2 ΣΑΣ Κορωπίου 6β
3. Πανελλήνιος 4β
4. ΣΟ Καλλιθέας 4β (3αγ)
5. ΣΟ Αιγάλεω 3β (3αγ)
6. ΑΟ Ζηνων Γλυφάδας 3β
7. ΣΜΣ Ελευσίναας  3β
8. ΣΟ Ηλιούπολης 2β (3αγ)
9. ΑΣ Παπάγου 1β (3αγ)

Στον επόμενο γύρο ξεχωρίζει ο αγώνας της Άνοιξης με το Αιγάλεω ο οποίος θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια και των δύο ομάδων. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τις αναμετρήσεις Ζήνωνας-Καλλιθέα , Ηλιούπολη-Κορωπί , ΑΣ Παπάγου-Πανελλήνιος ενώ ρεπό θα έχει η Ελευσίνα.

Και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα της ΕΣΣΝΑ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον , στη Β' Εθνικη Χαλάνδρι , ΣΟ Κορυδαλλού , ΣΟ Νέας Φιλαδέφειας ισοβαθμούν με 7β , απο κοντά και ο ΑΣΟΠ Δίας με 6β θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για τα δύο εισιτήρια ανόδου στον ΠΟΑ 2013. Σε δυσχερή θέση βρίσκονται ο ΑΟ Κηφισιάς και η Εστία Νέας Σμύρνης με 4 ήττες σε 4 αγώνες , μέτριο ξεκίνημα και για τον ΣΟ Παγκρατίου , με μόλις μία νίκη σε τέσσερις αγώνες.

Στη Γ'Εθνική ο ΣΟ Περιστερίου και η "νεοφώτιστη" Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου έχουν κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα με 4/4 νίκες (θα αγωνιστούν μάλιστα μεταξύ τους για τον 5ο γύρο) αντίθετα ο ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης κινδυνεύει να πέσει και φέτος κατηγορία καθώς έχει μόνο ήττες.

Στην Α' Τοπικη ο ΣΟ Θωμάς Γεωργίου(Α' Ομιλος) και ο ΦΟ Ελληνικού με την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας(Β' Ομιλος) προελαύνουν με 4/4 νίκες όμως όλα θα κριθούν για την άνοδο στα χιαστί μπαράζ στις 11 Μαρτίου.

Στη Β1 Τοπική(όμιλος με αναπτυξιακές σκακιέρες) όλα είναι ρευστά καθώς δεν υπάρχει ομάδα χωρίς απώλειες. Προηγείται ο νεοσύστατος ΣΣ Πετρούπολης Άναξ με 7β , στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν ΑΣ Λαυρίου,ΑΟ Φοίνικας Αγ.Σοφίας και ΚΕΟ με 6β , πιο πίσω έμεινε ο Άσπρος Πύργος με 4β. Από τον όμιλο αυτό ανεβαίνουν τρεις ομάδες.

Στη Β2 Τοπική(8 γενικές σκακιέρες) Η ΑΤΕ κέρδισε το ντέρμπυ των πρωτοπόρων και έχει πάρει  προβάδισμα για τη μοναδική θέση ανόδου με 8βαθμούς ,με 6 βαθμούς ακολουθούν η Σαλαμίνα και ο ΕΕΦΑΣ Βριλησσίων.

Επιστρέφοντας στα της ομάδας μας , η Άνοιξη γνώρισε την πρώτη της ήττα και στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 4.5-1.5 από τη δυνατή ομάδα του Κότινου Χολαργού. Νίκη του Γιώργου Τσίχλη στην πρώτη και  ισοπαλία από τον Φίλιππο Κορνιώτη στη δεύτερη σκακιέρα, ηττήθηκαν οι Χρήστος Κοκκινογένης , Γιώργος Χριστόπουλος , Γιώργος Χουχουλής και Σταύρος Ανδριόπουλος.

Στοιχεία για όλες τις διοργανώσεις και αποτελέσματα από τις περίπου 500 παρτίδες που παίζονται κάθε Κυριακή(!) μπορείτε να δείτε στο Chess-results (με επιλογή προταθλήματος) και στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ














Δεν υπάρχουν σχόλια: