Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Κύπελλο Αττικής και Κύπελλο Ελλάδος

.
Μεγαλιός , Λογοθέτης , Σκαπέρδας και Γκορίτσας με το Κύπελλο της 2ης θέσης Κυπέλλου Αττικής
Πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Αττικής η Σκακιστική Άνοιξη απέναντι στην πολύ ισχυρή ομάδα της ΑΕΚ που αγωνίστηκε με τρεις διεθνείς μετρ. Πρώτη ολοκληρώθηκε η με ισοπαλία η αμφίρροπη παρτίδα του Κώστη Μεγαλιού με τον Κώστα Μουτούση στην πρώτη σκακιέρα. Ακολούθησε η όμορφη νίκη του Χρήστου Γκορίτσα με τα μαύρα επί του Νίκου Δέδε με τα μαύρα , γεγονός που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας με 1.5-0.5. Εκείνη τη στιγμή το Κύπελλο φαινόταν πολύ κοντά στην ομάδα μας καθώς τόσο ο Σωτήρης Λογοθέτης όσο και ο Κωστής Σκαπέρδας είχαν πολύ καλύτερες θέσεις επί των αντιπάλων τους Νικου Καλέση και Αλέξανδρου Γρηγοριάδη αντίστοιχα. Τελικά ο Σωτήρης Λογοθέτης έφερε ισοπαλία με τον Νίκο Καλέση ενώ ένα πολύ σοβαρό λάθος στην πίεση χρόνου στην 3η σκακιέρα οδήγησε στην ήττα στην 90η κίνηση. Έτσι παρόλο που το τελικό σκορ ήταν 2-2 η ομάδα μας ηττήθηκε στο ματς στο κριτήριο ισοβαθμίας του Βερολίνου (1-2 , ηττήθηκε στην ανώτερη σκακιέρα). Παρά την απρόσμενη ήττα και απογοήτευση στον τελικό , η δεύτερη θέση στην Αττική (από τα 64 που αγωνίστηκαν φέτος) παραμένει μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στην ιστορία του συλλόγου μας.

Την Κυριακή 8/6/2014 η Σκακιστική Άνοιξη έδωσε άλλη μία μεγάλη μάχη , αυτή τη φορά με την Πρωταθλήτρια Ελλάδος Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας "Ο Αργοναύτης".  Η ομάδα μας παρουσίασε για άλλη μία φορά καλο πρόσωπο. Το δυσκολότερο έργο είχε στη 2η σκακιέρα ο Σωτήρης Λογοθέτης που είχε να αντιμετωπίσει με τα μαύρα τον GM και πολυπρωταθλητή Ελλάδος Βασίλη Κοτρωνιά και ηττήθηκε μετά απο ισχυρή επίθεση του Λευκού στο βασιλιά. Παρά την γρήγορη ήτταν η ομάδα μας πάλεψε τον αγώνα καθώς ο Κωστής Μεγαλιός είχε την πιο ευχάριστη θέση με τον GM Γιάννη Νικολαίδη , ο Χρήστος Γκορίτσας απέκτησε το πλεονέκτημα στην 3η σκακιέρα απέναντι στον Αναγνωστόπουλο ενώ εξελισσόταν μία περίπλοκη παρτίδα στην 4η σκακιέρα (Σανδαλάκης - Σκαπέρδας). Τελικά ένα στρατηγικό λάθος στην 1η σκακιέρα οδήγησε τον σκακιστή της ομάδας μας σε ήττα , κάτι που σήμανε και την ήττα της ομάδας στο ματς. Ακολούθησε η νίκη του Χρήστου Γκορίτσα στην 3η σκακιέρα που μείωσε τον αγώνα σε 1-2. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με ήττα στην 4η σκακιέρα καθώς ο Κωστής Σκαπέρδας δε χειρίστηκε σωστά ένα ενδιαφέρον αλλά ισόρροπημένο φινάλε (ο Μάυρος είχε Βασίλισσα για Πύργο , Ίππο και πιόνι του Λευκού). Έτσι το τελικό σκορ ήταν 1-3 απο μία ομολογουμένως ανώτερη ομάδα.

Πλέον η ομάδα μας προσανατολίζεται σε μία καλή εμφάνιση στο Πρωτάθλημα Α'Εθνικής (28/6-3/7/14 Ριο Πάτρας) , στο οποίο θα αγωνιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Πρωταρχικός στόχος παραμένει η κατάληψη μίας θέσης στην πρώτη 20άδα και η διεκδίκηση μίας θέσης καλύτερης από την 14η στην οποία τερμάτισε τις δύο προηγούμενες χρονιές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: